Button: aan de slag met Autisme

button2

Als je verhalen of artikelen leest over autisme kom je vaak een blauw puzzelstukje tegen.  Als je goed kijkt, zie je dat dit stukje ook de vorm heeft van een mens, met een hoofd, twee armen en twee benen. Dit puzzelstukje is voor het eerst geïntroduceerd in 1963! door de National Autistic Society in Groot-Brittanië. Het effect hiervan is groot, het verteld ons iets over autisme. Dat autisme ons soms voor een raadsel stelt en dat de persoon met autisme de wereld om hem heen als een puzzel kan beschouwen en het gevoel heeft er niet tussen te passen.

Door de jaren heen is er steeds meer begrip en ruimte ontstaan in de maatschappij en met steeds betere diagnoses, voorlichting en begeleiding vallen de puzzelstukjes op hun plaats. Autisme is geen onoplosbare puzzel meer. Het leert ons dat als wij ons openstellen voor de wereld van het autisme, de stukken in elkaar kunnen grijpen en ook de persoon met autisme prima kan functioneren in het geheel en dat er daarbij toch ruimte blijft voor de individualiteit van het puzzelstukje.

 

Op verschillende momenten zullen wij deze button uitdelen. Heeft u niet zo’n button en wilt u er toch graag één? Stuur dan even een berichtje via het contactformulier. Voor grotere hoeveelheden, leveren wij de button tegen kostprijs. (€ 0,50/st)

 

Comments are closed.

September 2020
M T W T F S S
« Nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930