Over Ons

KidsXtra heeft uitgebreide mogelijkheden tot het bieden van zorg. Individuele begeleiding staat bij ons hoog in het vaandel, maar wij bieden ook groepsbegeleiding. Het is zelf mogelijk om individueel begeleid te worden binnen het groepsgebeuren. Wij vinden het belangrijk dat uw kind zich thuis leert voelen en controle houdt over de situatie.

De geboden begeleiding is geheel gericht op de zorgvraag van kind én gezin, zoals omschreven in de doelstellingen van het opgestelde zorgplan. Voorbeelden van doelen zijn: het bieden van toezicht, zodat een kind zichzelf en anderen geen schade berokkent, het aanleren van het aangaan en onderhouden van relaties,  hulp bij contacten met school, verenigingen en instanties, het bieden van structuur bij de dagelijkse bezigheden, hulp bij het leren  bewaken van eigen en andermans grenzen, hulp en advies bij persoonlijke verzorging.  Ook bieden wij begeleiding om zelfstandig wonen te kunnen bevorderen. Denk hierbij aan boodschappen doen, geldzaken, eten koken, huishouden e.d.

 

Deze begeleiding kan bij het kind thuis plaats vinden. Denk hierbij aan het oefenen van de dagelijkse routine en persoonlijke verzorging, maar bijvoorbeeld ook het indelen van huiswerk.

Naturlijk kan het kind ook op een andere locatie begeleid worden. Dit kan bij KidsXtra thuis, maar ook elders. Logeeropvang is ook mogelijk, maar alleen na overleg.

Er is veel aandacht voor ontspanning van het kind en zijn omgeving. Soms is het nodig dat het kind even uit de situatie gehaald wordt, waarin het op dat moment verkeert. Op zo’n moment proberen we een plezierige ervaring te creëren. Wij hebben contacten met diverse bedrijven voor geschikte workshops.

Omdat de behoeften van ieder gezin weer anders zijn, zijn uw wensen altijd bespreekbaar en daar willen wij zoveel mogelijk aan tegenmoet komen. Wij luisteren naar de ouders én het kind. We proberen het kind zoveel mogelijk hulp te bieden om op volwaardige wijze mee te kunnen doen in de maatschappij. Dit kan aan de hand van de hierboven genoemde voorbeelden , maar ook hulp bij bijvoorbeeld meedoen bij een verjaardagsfeestje of zelf een feestje geven. Dingen waarvan we weten dat er net even iets extra’s gedaan moet worden om het goed te laten verlopen.

 

U kunt onze kosten betalen vanuit een Persoonsgebonden Budget. (pgb) Wij kunnen u ook van advies dienen bij het aanvragen van een PGB of een (her)indicatie en u de weg tonen naar de juiste instanties.

 

Leg uw vragen aan ons voor via het contactformulier of via telefonisch contact.

 

 

 

September 2020
M T W T F S S
« Nov    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930